Mimar Sinan İlkokulu

732867msgmail.com
Mimarsinan Merkez Mahallesi İnönü2 Cad. No 94 Büyükçekmece/İSTANBUL
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin Genel Amaç ve İlkeleri doğrultusunda Sevgi,saygı ve güven ortamında,insan haklarını özümsemiş bilgili,becerikli,kendine güvenen bireyler yetiştiren eğitim kurumlarından biri olmasını sağlamaktır. Öğrencilerimizin;Bireysel yeteneklerini dikkate alarak Öğrenme ve öğretme ortamlarını sürekli geliştiren,Problemlerin çözümünde bilimsel yöntemin kullanılma gerekliliğini kavramalarını,Bilgi toplumunun gereksinimi olan araştırmacılar olarak yetişmelerini, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını sağlamaktır.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çağdaş, sorumluluklarını bilen, mücadeleci, üretken, toplumsal ilişkilerinde başarılı, bilgili, becerili, öz güven sahibi, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kurabilen, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerilere sahip, bilgi, teknoloji ve iletişim toplumu olma hedeflerimizi gerçekleştirmek için; bilgiye hızla ulaşabilen, fiziksel ve ruhsal sağlığı dengeli olan, pratik problem çözme yetisine sahip, çalışkan, Yüce Önder Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan nesiller yetiştirmektir.
Başarılar
eTwinning Her Yerde Okuyanlar Ulusal Kalite Etiketi Hazırsan Yap Hamleni Zeka Oyunları Yarışması İlçe 2. Geleneksel Çocuk Oyunları
Başlama:09:00 Bitiş:14:40
Ulaşım
D-100 yoluna yakın bir mesafede olup,ulaşım açısından sorunsuzdur.İstanbulun her tarafına ulaşım vardır.
SERVİS HİZMETİMİZ YOKTUR.
Mimarsinan Merkez Mahallesi İnönü 2 Cad. No:94 Büyükçekmece/İstanbul
İlçeye uzaklık 4 km´dir. İl´e uzaklığı ise 35 km.
Sportif Etkinlikler
Zeka Oyunları ,Drama Çalışmaları, Geleneksel Çocuk Oyunları, İzcilik Çalışmaları
Proje Çalışmaları
etwinning Projeleri, Tubitak Fuarı, Bir Harf Bin İstanbul Projesi,Umudum Öğüretmenim Projesi, Her Yerde Okuyanlar Projesi, Sıfır Atık Projesi, İstanbul´u Okuyorum Projesi,Sağlıklı Adımlar Projesi
etwinning Projeleri
Diğer Hususlar
Okulumuzda Öğretmenlerinden oluşan Türk Sanat Müziği Korosu çalışmaları yürütülmektedir. İzcilik Faaliyetleri yürütülmektedir.