OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Mimar Sinan İlköğretim Okulu 1926 yılında "Mimar Sinan Köyü İlkokulu " olarak eğitim ve öğretime başlamıştır.  Bakanlığımızca 1979–1980 Öğretim yılından itibaren "Çatalca Mimar Sinan Ortaokulu" aynı bahçede iki ayrı binada eğitim ve öğretimini sürdürmüştür.1990–1991 Öğretim yılında (01/Ekim1990)  sekiz yıllık zorunlu eğitim kapsamında "Mimar Sinan İlköğretim Okulu " adını aldı. 1992–1993 Öğretim yılında yeni yapılan okul binası hizmete girmiştir.

1993 yılında Dünya bankası ikraz anlaşması uyarınca okulumuz " Müfredat Laboratuar Okulları " kapsamına alınarak, "Mimar Sinan Müfredat Laboratuar okulu" olarak uygulamalı okul görevini üstlendi. Bu süreçte okulumuz araç-gereç ve teknoloji kullanımı olarak fırsatları yakalayan ve kullanan okul oldu. Ancak bu okulların kayıt sisteminden kaynaklanan ve birinci sınıfa sınırlı kontenjanla öğrenci almış, nakillerde ise Müfredat Laboratuar okullarından gelen öğrencileri almıştır. Bu sonuçta bölge halkının öğrencileri en yakın okula kayıt yaptıramamış ve mağduriyetine sebep olmuştur.

Türkiye'de Müfredat Laboratuvar Okullarının üstlenmiş oldukları görev süreci tamamlandıktan sonra, okulumuzda dar bölge kayıt sistemi uygulanmıştır. Bu uygulama ile birlikte yeni kayıtlarda artış görülerek, bölge halkının memnuniyetini artırmıştır.

2007–2008 Öğretim yılında okul bahçemize İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Anonim Şirketi tarafından Spor Salonu yapılmış ve hizmete girmiştir. 2008–2009 Öğretim yılında güçlendirme yapılmış, fiziki ortam iyileştirilmiş, elektrik donanımı yenilenmiş ve doğalgaza dönüşümü tamamlanmıştır.

Okulumuz 2008 yılında İSMEP kapsamında güçlendirilmiştir.Bina 4 kattan oluşmaktadır. Güçlendirme uygulaması kapsamında kısa doğrultuda 6 adet perde ve uzun doğrultuda 10 adet perde eklenmiştir.

Yayın: 07.11.2019 - Güncelleme: 21.02.2023 09:32 - Görüntülenme: 729